Sila tinggalkan jejak kat bawah ni =D

Pages

Tuesday, December 31, 2013

2014 = 24 = Responsibility

2013
Setengah tahun pertama banyak kisah pasal internship..
yela praktikal 6 bulan..mau x banyak cerita..
Setengah tahun kedua pulak banyak pasal friendship, pasal family, pasal raya, pasal uia xde air dll
Overall, tahun yang penuh dengan kenangan manis, pahit, masam, masin..same macam tahun2 sebelumnye..

2014

Tahun yang akan penuh dengan responsibility.
I can feel it.

Responsibility as student,

yang masih ade 4 paper lagi untuk final exam,
dan yang masih ade 1 sem lagi untuk graduate dari uni tercinta ni..
Responsibility as eldest daughter,
yang perlu membalas jasa mak n ayah 
dengan mendapatkan kerja yang elok lepas grad nanti..insyaAllah..aminn..
Responsibility as someone yang berumur 24 tahun
yang kena ready dengan soalan, "dah ade someone ke?" "ika bile lagi?" dan soalan2 yang seangkatan dengannya #erk
=__="

24 tahun.

umur yang dah boleh dikira matang,
umur yang normal untuk perempuan baya2 aku bertunang dan bernikah.
tapi aku, still takot untuk ke arah itu
takut dengan tanggungjawab,
takut sebab rasa diri tak matang lagi.
tapi sampai bila nak takut?
entah. taktau.

Luckily, i don't have any calon yet (luckily ke?)

yela kat uia ni, yang ratio lelakinya berapa la sangat nak banding dengan perempuan,
pastu nak bersaing dengan ramai sis2 cantik, ayu, alim, bertudung labuh, pandai plak tu
memang susah la kan..
sape nak pandang orang yang banyak kelemahan macam aku ni..
dan benda ni la yang aku selalu terpikir,
"will there be a guy that can accept me despite of all my weakness?"
 "will that kind of guy exist?"
if he does exist, i hope i can meet him this year..
lol :P


Last word, 
mintak maaf andai sy ade buat salah
don't keep it silent 
tell me if x puas hati kat mane2
because i'm a straightforward person
thus i might not understand your silent..


2013,
Lupakan kepedihannya,
Ingat pelajarannya,
Segera perbaiki diri,
Untuk 2014 yang lebih hebat...
-Oki Setiana Dewi-



Say goodbye to 2013.

and say Hello to 2014.
Semoga tahun ni tahun yang best untuk kita semua
Doakan yang baik2 saja :)
Adios amigos. 







p/s: sory bahasa rojak giler, kejap malay kejap english. hentam sajalah. hehe

Ok, sambung baca note, next paper hari jumaat ni
-,-





2 comments:

Nur Fatin said...

part yg kena bersaing dgn bdk2 tudung labuh, ayu tu aku setuju! hahaha..

mn entry p terengganu?

♥cik shaf♥ said...

hoho..baru perasan komen ni..

hehe..ni baru nak update pasal holiday kat ganu...

=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::My Birthday::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

BACALAH. KENALILAH. DENGAN BIJAKSANA. SIAPA AKU YANG SEBENAR.

Powered by Blogger.