Sila tinggalkan jejak kat bawah ni =D

Pages

Wednesday, March 26, 2014

Setengah Sem

Assalamualaikum :)


Mid-sem break datang lagi..hehe
Midbreak yg terakhir sebagai seorang student.. *ayat sedih*
Yang specialnye, for the first time dlm sejarah aku dok uia, dpt cuti sama dengan budak skola cuti..
x penah kot sebelom ni..
tapi cuti kali ni family aku x plan pegi mane2 pon..lagipon seminggu je pon..
xpela..asalkan aku x sunyi dok kat umah ni sebab adik2 ade kat umah pon dah ok dah..heheh

Setengah sem dah berlalu..banyak jugak la cerita sepanjang setengah sem tu..

Minggu pertama aku rase lonely giler..
maybe sebab x biase lagi kawan2 baik semua dah xde kat uia T__T
tapi bile masuk minggu kedua and seterusnya dah ok dah :)
siap ade hobi baru lagi, "jamming" dengan kawan aku yang pandai main gitar...best gilak..bleh release tension..hehe..

Ha cakap pasal tension, ni nak story skit..
Citer paling hot aku mase setengah sem yang lepas..
pasal x sebulu dengan budak grup ICS..
aku rase kawan2 aku kat twitter semua naik muak kot hari2 aku update kebengangan aku dengan budak grup aku tu..haha
siap ade yang bile jumpe aku tanye pasal benda ni..haha
maknenye x semestinye orang x reply tweet ko, orang tu x concern..hee
tapi maybe jugak bukan sbb concern, tapi sbb dah hari2 nampak tweet aku mengutuk grupmate aku tu..konpem la bace ye dak? haha
sory ye kawan2..xtau nak lepas perasaan kat mane..huhu

Ok, ICS stands for Integrated Case Study..
subjek yang lain dari yg lain..sebab subjek ni kitorang x belajar pon dalam kelas..
x blajar dalam klas tapi kene m'aplikasikan ape yang dah pernah blaja kat subjek2 lain sebelom ni..
kitorang diberi case study and setiap minggu kena jawab soalan case tu and present..
setiap minggu tau x..memang letih
subjek ni dah merampas ketenangan setiap hujung minggu aku..hukhuk
setiap minggu kena study case..buat summary..jawab soalan..prepare presentation...blurgh~
so..bile dapat grupmate yang buat hal, memang nak kena tampar macam buaya la kan..haha
dah la 1 grup 3 orang je..
ok, yang buat masalah ni adalah seorang bro..
bro yang ditakdirkan masuk dlm grup aku sebab lecturer kitorang nak 1 grup mesti kena ade sorang bro
sebenarnye aku dgn kawan aku x kenal langsung bro tu tapi dah die sendiri offer nak masuk grup kitorang, kitorang accept jela..
kira tu kesilapan kitorang gak la..main tangkap muat je..haih
ok ape yang bro tu buat?
senang ckp, die x bagi full commitment and banyak benda yg die buat menyusahkan orang
and benda ni sampai jadi tahap gado, and sampai tahap kitorang jumpa sir bagitau
lepas tu gado dengan die kat watsap grup..
giler kan?
memang giler..
For your info, aku ni xde kawan laki langsung kat uia ni..
kene grup dengan laki pon ade la 2 ke 3 kali je
so bile pikir balik memang giler la aku gado dengan laki..baru kenal plak tu
tapi nasib kat watsap je..ala taip je kan..ape de hal..haha
and maybe sebab bro ni ala2 lembut gitu, so aku xdela awkward sgt dengan die..
tapi lepas dah jumpe sir semua pon, sir stil suruh ktorang terima budak tu..so nak x nak terpaksala pasrah dan redha..bak kata lagu indon tu, 
ku terima..walau sakit hati~

tapi Alhamdulillah sekarang masalah ni dh selesai..
mamat tu pon dah mintak maaf and ade la nampak perubahan die..
tapi stil, ktorang xdela ngam sgt pon dengan die..
bile discussion juz discuss case then blah..xde nak friendly2 mane..
aku serius rase suffer amik ICS sem ni..dengan keadaan grup macam ni..x rase fun langsung..
rase cepatla habis case2 ICS ni..aku dah x sanggup menghadap case and grupmate ni stiap minggu.. T.T
Luckily, ICS x kacau waktu midbreak ni..so dapat cuti dengan tenang :D
tapi tenang ke? habis je cuti, midterm menanti..huhu


Hmm..tinggal setengah sem je lagi nak habis belaja..
macam2 rase ade..
x sabar, sedih, risau dll..

Semoga dipermudahkan..
Rabbi yassir wala tu'assir..
Aminn..



#PrayforMH370 #PrayforEG529



p/s: blaja dah nak habis..calon x jumpa lagi..acaner ni? 


:P






2 comments:

Nur Fatin said...

lain kali tampar je mcm buaya..hahahaha..

aku kt rumah xstudy pun wehhh..huhu..

bab calon tu relax lu..aku pn xde lg.hahaha..

♥cik shaf♥ said...

@Nur Fatin same la weh..
dr fes year sampai la dah final sem nih..same je..bawak buku balik rumah je lebih, studynye x pon =P

haha..calon carik time dah keje la nampaknye..kui2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::My Birthday::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

BACALAH. KENALILAH. DENGAN BIJAKSANA. SIAPA AKU YANG SEBENAR.

Powered by Blogger.