Sila tinggalkan jejak kat bawah ni =D

Pages

Thursday, March 3, 2011

Pre Reg oh Pre Reg

HOi! HOi!

pre-reg kembali lagi..
aku baru je lepas berperang dengan kawan2 aku petang tadi, tepat pukul 5pm..
agak malang sebab senjata aku agak tumpul hari ni..

1st login, aku cepat2 add subjek Komunikasi Perniagaan a.k.a satu2nye subjek b.melayu yg aku akan blaja kat uia ni..
at fes, section closed..pastu aku tukar section 1..
alhamdulillah, dapat!
pastu aku try add subjek EAP....seperti dijangka, section closed!
pastu aku terus change sem to long sem punye..
aku add subjek Company Accounting dulu sebab aku nakkk sangat Bro.Sanni tu ajar aku.....dapat! ^^
pastu aku add Commercial Law plak..section 3..dapat!
pastu..tetiba...putus!!
waa...ape lagi..gelabah pon datang ar...
setelah mencuba refresh selama lbh kurang 15 minit..dicampur dengan jampi serapah aku kat broadband nih...dapat la balik sambung add lagi 4 subjek untuk long sem tu..
Decision science, section closed!..argh, agak tension di situ sebab aku nakk sangat Sir Asnyat ajar aku... :(
aku tak buat backup untuk DS, so aku truskan m'add lagi 3 subjek..
Business Finance, Organizational Behaviour & Decision Making n Science..
alhamdulillah yang 3 ni xde masalah..
pastu aku patah balik add DS..dapat section 12..lecturer to be determined..xpela..
ingat nak add Fiqh 3 skali, tapi section closed lorr..suda dikebas senior2..huhu
pastu aku change balik kat short sem punye, nak add subjek Tilawah...dapat Fadzilah Ahmed..ustaz kot?ea?ntah...
then...selepas 15 minit, baru teringat...Parenting tak add lagi!..haha..nasib bek dapat gak same ngan kawan2 yang plan nak same...section 8..huhu

conclusionnye, pre-reg kali ni agak teruk gak ar...internet sangat tak stabil..setiap 5 minit putus..tula, asyik dok download lagu la,apela..mane tak sampai maximum usage..padan muka kat diri sendiri..huhu

sekarang ni, issue hot budak2 uia especially Econs ialah-----> cuti 5 bulan!
lame kott..hmm..aku simpati dengan diorang2 yang tak dapat nak add subjek tuk short sem..aku pon dikira bernasib baik la ni dapat add...
yela, subjek yang ade sikit sangat..section pon sikit jugak..english memang dah konfem2 senior2 kebas habis...sabar jela ye korang..yang mane umah dekat tu, cuba la buat manual ye..
kalau aku la tak dapat short sem nih, mau nangis aku..mane taknye, mau aku kena extend lebih 4 tahun nanti..amik kos akaun ni bukan leh main2 susun jadual..sebab subjek2 die memang untuk 4 tahun ckup2, tau x..

ha!ni aku nak pesan...kepada kawan2 perempuanku yang tak amik short sem tu, kalau ade yang nak bertunang ke dalam mase 5 bulan ni jangan tak inform pulak..cukup tu mase nak carik bakal tunang..hahaha :P

k itu la saje cerita pre-reg ku...
memang ini la tradisi setiap semester..
berperang merebut subjek..
semoga sem akan datang lebih baik dari sem kali ni...
k, annyong! :)



2 comments:

FasiHaH SupiaN said...

memang menangis dah pun..nak wat camne..terime je la...

♥cik shaf♥ said...

sabar jela ye seha..kalo leh wat manual,wat la..x pon, kate diorang2 de wat petition CA ngan DS kan?..kalo diterima bgus la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::My Birthday::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

BACALAH. KENALILAH. DENGAN BIJAKSANA. SIAPA AKU YANG SEBENAR.

Powered by Blogger.