Sila tinggalkan jejak kat bawah ni =D

Pages

Sunday, December 18, 2011

Ceritera basikal

Salam readers :)

Aku sebenarnya teragak-agak nak cerita ke tak cerita aku ni.
Tapi..xpela, citer jela.
Lepas dah baca ni, korang jangan gelak plak eh! ~.^


Petang kelmarin (jumaat) aku join kawan2 aku gi main basikal dekat dengan female sports complex. Basikal sewa, seringgit sejam.
Aku dah lameeeee sangat x pegang basikal. Aku rase kali terakhir darjah 6 kot.
So aku excited la tapi takut gak kalau dah x reti main.
And the result is memang dah x reti main! Haha.

Giler x balance aku bawak basikal tu. Aku rase bukan aku yang control basikal tu tapi basikal tu yang control aku. Hahaha. Xde la sampai jatuh2 kan tapi aku memang x balance la. Jap ok,lurus je..tapi jap ke kanan, jap ke kiri. Dapat lak basikal tinggi yang ade control2 gear. Aku x penah reti main basikal yang ade gear nih.

X sempat aku nak ngamkan diri dengan basikal, kawan2 aku dah start jalan gi pusing tasik. Aku pun ikut jela. Tapi serius aku takut giler. Mane x nye, dah la bawak x balance, kalau jatuh kat dalam tasik tu, sape nak selamatkan aku? Hukhuk. Nasib baik la kawan aku, Cik Asi, tolong guide aku dari belakang. Bile aku bawak senget nak terjatuh je, die la yang tolong menjerit "cik shaf!!" Haha. Serius kalau xde die, nangis aku kat situ. Haha. Thanks ckin! Sumei ngan Pa-in pon. Hehe.

Pastu sepanjang aku bawak basikal lalu tepi tasik tu, memang aku x relax langsung. Especially bile ade basikal dari arah depan yang nak lalu sebelah. Aku jadi menggelabah. Sampai ade sekali tu ade brothers naik basikal nak lalu dari arah depan. Aku dah la x balance sangat, hampir2 nak langgar die. Dah la 2 kali plak tu terserempak. Mesti dalam hati die, "memang x reti bawak basikal budak ni"..waa...haha..pastu kawan aku cakap, die nampak ade lagi brothers yang tersengih bile lalu sebelah kitorang. Waaa..xtau nak letak muka kat mane. Mase aku bawak basikal tu memang aku x pikir malu dah. Aku bukan jerit(xde la jerit kuat sangat) sebab saje nak m'gedik ke ape, tapi memang aku takut jatuh. Serius. Tapi bile kawan2 aku cerita reaksi brothers tu, serius aku x tau nak letak muka kat mane. Malunye laa...Ni last aku bawak basikal kat sni. Xnak dah! Haha.

Macam mane ni...bawak basikal pun tak betul, camne nak bawak kereta ni. Hua3. Aku baru gi 1 klas driving. Ade lagi 3 klas. Sambung belajar sem depan. Huhu.

K tu je nak citer. Babai.



p/s: sampai hari ni aku still rase sengal2 badan. ni la jadinye bile dah lame x berbasikal. aigoo~


2 comments:

visitme@FaTiN cOrNeR said...

weh aku nk gelak blh x??kikiki..

btw, good luck clz driving!

♥cik shaf♥ said...

x boleh!!!...hahaha =pp

huhu..tenkiu2..bestnye ko dh ade lesen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::My Birthday::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

BACALAH. KENALILAH. DENGAN BIJAKSANA. SIAPA AKU YANG SEBENAR.

Powered by Blogger.