Sila tinggalkan jejak kat bawah ni =D

Pages

Sunday, December 4, 2011

Konfius

Dear readers,

Alhamdulillah. Minggu yang paling menyesakkan nafas dan menyerabutkan otak dah berakhir. Just imagine, having 3 quiz for a day, another quiz for the next day, and 2 midterm hari keesokannya lagi. I's sooooo exhausted!
"Sape suruh x ready awal2?" Haah, yela, kalau memory aku ni boleh simpan lama chapter2 yang masuk untuk keempat-empat subjek yang masuk quiz and exam tu xpe jugak.
Penat giler. Otak, badan semua penat.
Tapi alhamdulillah, dah lepas. Bismillahi tawakkaltu 'alallah.

Cerita pasal prereg subjek plak. Level aku prereg hari khamis petang.
Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar ikut plan A. Semua subjek dan section yang aku plan nak amik aku dapat register walaupon mula2 tu asyik kena refresh je page tu. *happy*

Tapi ade 1 je masalah aku.
Aku rasa aku sorang je kot yang x habis2 pikir pasal benda ni.
Apa dia? Skill. Hua3.

Aku confius la nak amik skill apa.
Mula2 aku nak cooking skill sebab aku bukan reti masak sangat pon(ok pengakuan).
Tapi kebanyakan orang cakap, baik amik skill yang kita baru nak belajar. Memasak belajar kat rumah pun xpe. So aku pikir, betol jugak.
Pastu aku teringin jugak nak amik sewing skill. Tapi aku teringat zaman sekolah dulu, masa belajar menjahit, sebab dia ade dalam silibus KH. Kitorang kena jahit blouse. Mula2 aku bersemangat sangat nak belajar jahit tu tapi last2 aku give up. Aku mintak mak aku tolong siapkan jahit. Haha. So x jadi amik sewing skill. Lagipun skill ni hot, ramai amik, konfem x dapat add coz full, sama la dengan cooking skill tu.

Skill yang aku add hari prereg tu entrepreneur skill. Sebab? aku rasa skill tu bermanfaat untuk masa depan. Kelas dia plak baik punya. Hari rabu malam. So aku dah aim, boleh la balik rumah selalu sem depan coz x kacau hujung minggu aku. Hehe. Plus ada kawan yang amik sama.

Tapi semalam aku dah drop entrepreneur tu and add photography skill. Photography memang masuk dalam list skill yang aku plan nak amik. Hari tu tak dapat add sebab aku lama sangat pikir nak add ke x, nak add ke x, last2 full. Tapi semalam, aku saje2 la nak tengok ade ke vacancy. Tiba2 ade 1 lagi vacancy. So aku pun add la.

So sekarang aku masih dalam proses fikir nak yang mana 1, entrepreneur or photography.
Aku x jadi amik entrepreneur sebab takut banyak keje. Sem depan subjek aku dah la susah2. Kalau photoghraphy, xde la beban sangat. Kot? Sebab cam menarik kan belajar tangkap gambar. Fun. Tapi tula, aku mana ada kamera mahal tu. Ni yang buat aku fikir ni. Nanti mesti kena beli. Hmm. Tapi kalau berbaloi, xpe je. Kan?

Any comment?





2 comments:

visitme@FaTiN cOrNeR said...

aku syorkan ko ambik photography skills..hehehe..weh2!! hot story..aku dh ada twitter!!!kikiki..

♥cik shaf♥ said...

tu la, hati aku pun mcm lebih kat photography he ni..huhu...
haha..akhirnye buat gak kan..nanti aku follow.. ^_-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::My Birthday::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

BACALAH. KENALILAH. DENGAN BIJAKSANA. SIAPA AKU YANG SEBENAR.

Powered by Blogger.