Sila tinggalkan jejak kat bawah ni =D

Pages

Monday, July 22, 2013

Bila praktikal dah habis... =D

Salam readers ;)

Fuh fuhhhhhhh...uhuk3..tiup habuk..haha..
berhabuknya blog nie...yela last entry bulan 3 kot...giler lame aku x bukak blog ni..ish3 ;P

Aku malas nak update blog sebab hari2 aku update twitter aku..semua citer pasal praktikal, dari hepy sampai la ke citer tak puas hati, aku tweet kat situ..tak caye gi stalk..haha ;p

Anyway, aku nak umumkan yang aku,,,,
aku dah habis praktikal 6 bulan! yeayyy!! hahaha.. 
^______^
6 bulan beb..lame gak kot..hehe
Alhamdulillah...congrats shafika..u made it! (bunyik cam menang ape je...haha)
;p

Actually aku habis praktikal 12/7 hari tu...tapi aku diminta untuk buat part time kat situ..sampai hujung bulan 8 sepatutnya, tapi disebabkan konflik pasal payment where payment buat part time tu dirasakan tak berbaloi, dan dok rumah lagi berbaloi, so aku juz buat part time seminggu je kat situ..meaning, last day aku keje situ, jumaat lepas (19/7) 
:)

Banyakkk yang aku belajar lepas praktikal ni...walaupon mungkin tak sebanyak kawan2 aku sebab co. aku praktikal ni co melayu dan kecik je..kalau co. cina and besar mesti lagi banyak experience diorang dapat kan..

Bab buat akaun, alhamdulillah aku dah makin faham la proses2 die dari kita terima dokumen, pastu key in dokumen2 tu ke dalam sistem, carik the missing information dan lain2...
paling susah buat akaun restoran...resit berterabur, kita lak kena tengok satu2 resit tu and susun, baru boleh nak key in..aigoo...leceh, remeh, menguji kesabaran..huhu

and aku dah merasa la disupervise oleh encik supervisor aku..bcoz sebelum ni yang jadi tukang ajar aku ade akak akauntan ni kan..ha by the way, aku dah bleh ngam dah dengan akak tu sebab die pon minat novel and giler korea (err aku kurang sikit giler korea la dari die..hehe)
En. supervisor aku plak seorang yang pendiam..so aku tak pernah la sembang2 dengan die..
and bila die check akaun yang aku buat and ade correction, die akan datang meja aku and suruh betulkan..tu je, xde pon marah2..nasib baik :)

Sepanjang 6 bulan ni jugak, aku makin rapat la dengan kawan uia aku, Sakinah. Yela, die sorang jela pon kawan sembang aku kat sana..sebab kitorang berdua je yang praktikal kat situ..so bila risau ke, tak puas hati dengan staff ke, dengan die la aku bercerita selain dari parent aku..sebelum ni aku kenal Kinah ni gitu2 je..tapi sekarang dah banyak la tau pasal story masing2..
kadang2 kalau aku kena balik keje naik bas ke, kitorang akan jalan sama la nak ke bus stop tu (20 minit tau nak ke bus stop)..tapi yang aku slalu jelesnye, bas ke rumah die banyak kot..bas aku sikit,so kena tunggu lame, sebab tu la aku dah jarang naik bas..bile ayah aku tak bleh amik baru aku naik bas..tapi baru2 ni motor adik aku hilang, so die kene ulang alik gi kolej die bawak kete, so sejak tu aku pegi balik keje aku tumpang adik aku.. (cop, perlu ke aku tulis pasal gi balik keje naik ape ni? err..haha)


Walaupon aku konfem staff2 tempat aku praktikal tu tak mungkin baca post ni (kitorang tak bertukar fb pon kot..) tapi aku nak cakap jugak terima kasih banyak2 kat diorang especially SV and akak akauntan sebab banyak bagi tunjuk ajar...dari aku macam blur2 buat keje sampai la aku dah makin paham (w/pon x expert lagi)...btw, aku tak sempat nak jumpa SV mase last day hari tu sebab kebetulan plak isteri die beranak hari tu..hehe..
harap diorang halalkan makan minum yang diorang belanja..pastu time kasih jugak kat Puan Bos sebab bagi duit raya..hehe..semoga murah rezeki diorang..aminn..

Akhir kata, kepada sume staff2, akak2 foodcourt (makanan kat sana sedap), akak yang slalu aku nampak lepak kat tempat same aku lepak ptg2 time tggu abah sampai, abang posmen and courier yang aku dah cam (pon masuk jugak,haha)
Bye bye...
semoga ketemu lagi kalau ade jodoh, insya Allah..


Sekarang ni aku pikir pasal report praktikal nih..nak 25 page..tapi aku baru taip sikit..due date 29hb..ade seminggu je lagi ni..ya Allah limpahkanlah idea untuk aku siapkan report tu..aminn
kawan2 aku yang dah nak siap atau dah siap tu,, syabas2.. *clap2*


Ok la, macam biase, kpd kamu2, thanx for reading..
eh lupe plak, selamat menunaikan ibadah puasa..
:)




bye bye Kompleks Maluri :')





p/s: tak sangka sebenarnya yang aku boleh habiskan 6 bulan keje situ tanpa pemangkin..haha..takde sape yang boleh dijadikan pemangkin pon kat situ..sedihh..hehe
pemangkin tu ape? gi bukak kamus dewan bahasa dan pustaka :P






2 comments:

Nur Fatin said...

memang berhabuk pun datang blog ko nie..hahaha..

cecewah.. tahniah! at last dh abes prac!

♥cik shaf♥ said...

@Nur Fatin haha...tolongla bersihkan skali =P

congrats jugak!! leganye....
:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::My Birthday::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

BACALAH. KENALILAH. DENGAN BIJAKSANA. SIAPA AKU YANG SEBENAR.

Powered by Blogger.