Sila tinggalkan jejak kat bawah ni =D

Pages

Saturday, November 22, 2014

Aku, kerja dan rumah sewa (Part 2)

Assalamualaikum :)

Pejam celik dah 5 minggu a.k.a sebulan dah aku kerja dan duduk rumah sewa..

First nak citer pasal keje..

Sebulan keje situ memang banyak pengalaman aku dapat..hari2 blaja benda baru..document baru..macam mane nak treat and enter dalam system..termasuk la prepare cheque..sama ada cheque printed ataupon tulis manual..
siap kena panggil dengan Sr. Manager pon ade hari tu sebab amount kat check tu aku tulis jauh sangat dgn perkataan RM..hukhuk..cuak giler weh bile dapat note "See me" tu..rase macam kene panggil dengan cikgu disiplin mase kat skola (tapi aku x penah kene panggil pon dulu..haha)

Part paling x best mestila bila kena balik malam..serius x suka..sebab exhausted weh..keje dari 8.30 ke 8.30..penat sangat mata dan badan..lagipon bukan dapat bayaran ot ke ape kalau balik malam..penat je yang dapat..pastu paling stress bila kene balik malam tu disebabkan sistem yang lembap yang mendelaykan keje kite..perghh rase nak tumbuk2 je pc tu..
Pastu dah la jalan kaki balik rumah sewa..so risau gak ar bila kena balik malam2..tapi nasib baik la bukan setiap minggu aku kena balik lambat ni..minggu yg dekat dengan date closing je..

Pastu aku sedih sebab budak yang masuk keje hari yang same dengan aku and same unit dengan aku dah nak berhenti keje dah minggu depan..aku slalu mintak die ajar aku sebab die jenis fast learner, so die lagi cepat pick up dari aku..so kalau aku tengok akak yang assist aku tu busy, aku tanya kat kawan aku tu jela mane yang x sure..tapi die dah nak berhenti..huwaa..sedihnyer dah xde kawan seunit :(
Harap2 la budak baru yang nak ganti nanti aku boleh ngam..rasenye dah ade dah pengganti kawan aku tu..sebab kat department aku tu, setiap minggu ade orang resign, dan setiap minggu jugak ade budak baru masuk..lumrah department account..memang turnover rate tinggi..

Eh ha pasal thumprint plak (4 kali tau kene thumprint), aku dah boleh lega sekarang sebab rupanya ade alternative lain kalau jari kita susah nak match..kena masukkan no. ID dulu baru letak jari..and die akan match..so tiada lagi masalah thumprint menghantui diri ini..huhuhu


Ok citer pasal rumah sewa pulak..

Yang ni citer hepy..sebabnye aku sangat satisfied dengan roomate baru aku :)
Roomate yang suka bergayut tu dah pindah rumah lain (sebab sewa mahal)..dan ade 2 roomate baru yang sebilik dengan aku..dan dua2 aku ngam..bersyukur sangat2 sebab dapat roomate yang x buat aku rase serabut..hehe
And kitorang bertiga pegi balik keje same2..so memang best ar ade kawan..xdela rase lonely..stiap malam mesti sembang kat bilik before tido..ade je citer nak disembang..hehe..lagipon masing2 lain department, so tu yang best..dapat belajar benda yang berbeza dengan bidang kita :)

Ok tu jela nak citer..citer2 lain banyak yang aku dah tweet kat twitter..so malas plak nak taip kat sini..

Aku bersyukur dapat pengalaman baru kat tempat keje sekarang tapi aku stil berharap dan berdoa ade rezeki yang lebih baik kat tempat lain..
Aminn..



aminn...






p/s: blom jumpa inspirasi lagi kat sini..huhu..tapi ade la sorang mamat ni kan, staf tingkat atas, suara die sedap n gentle je time call..citer kat kawan, kawan ckp "orang suara sedap selalunya x hensem"..sekali tu aku bertemu muka dengan mamat tu..so btol la teori tu, die x hensem..bahaha..haih ruginya..baru nak jadikan crush..Eh? 
ye sy tau sy kejam :p

5 comments:

ijad said...

salam ziarah

♥cik shaf♥ said...

@ ijad wsalam..time kasih sudi jejak sini..

Shedyfairy said...

hamboi kau..sempat je nak cari crush ye...haha

♥cik shaf♥ said...

uit mestila..aku perlukan crush a.k.a inspirasi..baru semangat nak pegi keje :P

siti isa said...

ye tak ye kan. aku pun nak cari crush ni. xde semangat g keje. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::My Birthday::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

BACALAH. KENALILAH. DENGAN BIJAKSANA. SIAPA AKU YANG SEBENAR.

Powered by Blogger.