Sila tinggalkan jejak kat bawah ni =D

Pages

Thursday, April 28, 2011

Enty saje2 =D


Assalamualaikum... :)

Masuk hari ni, dah seminggu + + aku cuti dan berada di rumah yang tercinta..home sweet home ;)
Aku tengok, kawan2 aku selalu je update blog cuti2 ni...aku?serius takde cerita!
nak post status kat faceb0ok pon xtau nak post ape..haha!
Ni, buat entry ni pon actually xtau nak taip ape..tapi nak taip gak! ngee..sy taknak blog sy bersawang.. :p

Ape yang aku dah buat time cuti ni ek?
Ntah..aku pon xtau ape yang aku dah buat..
Setiap hari rutin yang same jek..
Buat keje rumah...kecuali memasak..huhu..xtau la bile aku akan ade minat memasak..kalau stakat tolong2 mak tu boleh la...ye, sy tau sy dah nak masuk 21 tahun...tapi ade mase lagi kan nak belajar...bukan nak kawin tahun depan pon.. :P
don't worry my future husband, i will learn how to c0ok before we get married..InsyaAllah..but i stil hope that u know better than me, so that u can teach me..,how romantic..haha *berangan!
err..should i take c0oking class for co-cu bile dah masuk 3rd year nanti?hm, will think about it..

ok, continue...selain tu, tolong adik buat keje sekolah..
online(wajib..huhu)
tengok tv..
tengok drama korea yang ade kat hard disk..
hah, tu jela..

Boring? tak pon..
ade kawan2 uia yang tulis kat status fb diorang yang diorang dah bosan dok kt umah..bagi diorang cuti seminggu pon dah cukup..
tapi bagi aku, aku sukeee sangat cuti..haha..best kot..relax je kepala otak..takyah nak pikir pasal study..pasal assignment..pasal quiz..bla,bla,bla..
so aku harap mase berlalu dengan lambat supaya aku dapat menikmati cuti 3 minggu ni dengan sepuas2nya!.. *hepy*

Ok, nak citer sikit pasal citer korea yang aku baru je habis tengok beberape hari yang lepas..
Secret Garden.
ye, tau ade antara korang yang dah tengok..
tak kire, nak cerite jugak..hehe


best ar citer ni..
asyik buat aku ketawa je..sampai adik2 aku, mak aku, pon heran tengok aku ketawa sorang2 depan laptop..kikiki..
and ade tu, tengah sedih2, terketawa plak sebab dialog die memang kelakar..haha
dan citer ni memang len dr yang len..ade fantasy skit..
pemandangan and rumah die pon cantek bangat sih.. ^^
ape lagi yg len nye?..kene tengok ar sendiri..hehe

aku suke karakter hero n heroin die..
hope to be like that heroin..
c0ol giler!
heroin die tak feminine sangat..tapi hati lembut..
cool dan tak bodo2 or manja2..
dan yang penting, bukan die yang terkejar2 kat lelaki tu, tapi lelaki tu yang terkejar2 kat die..ahaks!
bukan selalu dapat tengok citer korea yang hero yang fall in love dulu kat heroin..
selalu kite tengok, heroin yang jatuh cinta dulu kat hero kan..

hero dalam drama ni plak, sangat jujur..takde ego2..aku suke!
kalau drama len, selalunya hero die ego giler..dah obvious sangat die suke kat heroin tapi stil tak mengaku..heh!
cume hero dalam secret garden nih seorang yang agak sombong la coz die kaya..tapi sebenarnye hati baik.. :)
seorang yang bijak tapi sangat suke jelez..ala, jelez tandanya sayang kan..wah!..tapi memang lawak ar tengok kejelezan die tu..
haha.
mak hero tu plak..sangat kejam!..serius..
lain dari citer2 len..sebab slalunya last2 mak hero tu mesti terima kan heroin, tapi dalam citer ni, sampai ke last episode die stil lagi tak terima..ish3..keras hati giler..mintak jauh la mak mentua camtu..xmo, xmo..
pastu aku suke jugak cara hero tu approach heroin..haha..especially scene yang sit ups tu..
mane ade girl yang tak 'dup dap dup dap' kalau lelaki tease camtu..hehe..
pastu lelaki tu ckp, “Gil Ra Im-ssi, since what age did you become so pretty? Last year?”

nak tau ape perempuan tu jawab?
the answer was a kick in the leg..hahaha~

tapi of kos la, kite kan muslim..so cannot, cannot ye..
"Boleh pandang2, jangan pegang2, duduk renggang2, bertambah sayang"..hehe..tetiba.
(actually kan, pandang lame2 pon takleh sebenarnye..kan3? huhu)

ok, cukup la tu aku jadi pengulas drama ni..kalau berminat, anda boleh la carik cerita ni kat internet atau dari kawan2 anda ye..selamat menonton! :)

Kepada yang dah bace entry sy ni sampai habis..dan kamu rase, 'buang mase je aku bace entry ni..sume citer pasal diri die je..bukan kene mengena ngan aku pon..' ataupon 'ape benda la citer pasal korea..aku tak minat!'
sy mintak maaf.
tapi ni kan blog sy, suke hati tuan punye blog ni la kan.. ;p

Hmm..next Wednesday my final exam result will come out..giler takut beb..kali ni memang takde hati langsung nak tau result..sebab sy takut sy akan mengecewakan mak ngan abah sy...apepon, tawakkal jela...hmm.. *worried*

k, thanx for viewing my blog..sy sangat m'hargainya..adios :)





4 comments:

ViSiTMeFaTiN@LOliPOP said...

don't worry my future husband, i will learn how to c0ok before we get married..InsyaAllah..but i stil hope that u know better than me, so that u can teach me..,how romantic..haha *berangan!

weh ak akan ingt ayat ko nie..hikhikhik..(gelak jahat)

♥cik shaf♥ said...

@ViSiTMeFaTiN@LOliPOP..haha..kuang asam!..bestnye kalo dapat husband chef..haha :P

ViSiTMeFaTiN@LOliPOP said...

hahaha..weh klu ak xmau la hsband chef..nnt asyik suh ak mkn ja gemuk la ak.dh la dh gemuk dh..haha..xpa2..ak doakn ko..

♥cik shaf♥ said...

haha.. a'ah la..tak terpikir lak pasal tu..ok, tarik balik, tarik balik..takyah la chef..lelaki biase yang pandai masak pon ok...kikiki.. ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::My Birthday::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

BACALAH. KENALILAH. DENGAN BIJAKSANA. SIAPA AKU YANG SEBENAR.

Powered by Blogger.